Stortbuien en hevige regelval zijn geen uitzondering. Steeds vaker worden wij geconfronteerd met wateroverlast door hoosbuien: overstromingen, rioleringen die het water niet kunnen verwerken en rioolwater wat via het toilet omhoog komt.
Onderzoek de oorzaken van het wateroverlast en pak de probleemsituaties aan om in de toekomst overlast te voorkomen. Want dat is altijd nog beter dan genezen! een aantal tips hebben wij voor je op een rij gezet.
Kijk goed waar problemen voordoen en verbeter op die punten de hemelwaterafvoer. Denk aan dakgoten, regenpijpen en vergaarbakken. Bij problemen is het goed om te bekijken welke afmetingen nodig zijn om een bepaalde hoeveelheid regenwater te verwerken. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er een te kleine regenpijp gebruikt wordt met een te kleine diameter. Het is dan noodzakelijk om de afmeting van het dak te weten. Het dakoppervlak bepaald wat de noodzakelijke diameter is voor het verzamelen en afvoeren van regenwater. Bij Hormes zowel verkrijgbaar in PVC of zink.
Goeie® Tip: zorg ervoor dat goten en vergaarbakken regelmatig ontdaan worden van blad en andere rommel. Door opstoppingen weg te halen voorkom je een hoop ellende. Ter voorkoming van bladeren en vuil kan je een gootdrain overwegen en/of plaats een bladbolrooster over de gootuitloop.
Als je last van overtollig water in of rondom het huis is een oplossing om drainageslang aan te leggen om het water weg te leiden. Drainagebuis is in vrijwel alle grondsoorten toe te passen. Het water wordt zo op een effectieve manier afgevoerd. Liggen er al drainagebuizen in de grond, maar is er toch sprake van overtollig water? Het kan helpen de buizen eens door te spuiten.
Een vrij nieuwe manier van verwerken van regenwater is infiltreren. Je slaat als het ware het regenwater ondergronds op om in drogere periodes het water gedoseerd weer af te geven aan de grond. Je koppelt bij infiltratie de afvoer van regenwater af van het gemengde riool.
Door bestrating kan water moeilijker worden opgenomen in de grond. Advies: haal tegels eruit en breng groen ervoor in de plaats. Gras en borders nemen sneller water op!
In een aantal gevallen kan grondverbetering een oplossing bieden bij wateroverlast. Dat kan komen door een ondoorlatende laag, ondoorlatende grondsoort of vastgereden grond. Neem als voorbeeld een leemlaag of klei. Simpel betekent het: slechte grond eruit, nieuwe grond erin. De nieuwe laag kan het water veel beter doorlaten.
Actis biedt oplossingen voor isolatievraagstukken in muren, daken en kruipruimten. Als isolatieproduct heeft het HYBRID programma van Actis een komo-attest. Een attest is het bewijs dat het bouwproduct of bouwsysteem in zijn toepassing voldoet aan de relevante Nederlandse regelgeving, zoals het Bouwbesluit 2012.
29 mei 2018 | 1 min.Jan Kuijpers knapte een tijdje geleden zijn badkamer op. De tegels heeft hij gekocht bij Hormes Tegels & Keukens. "We hadden al een aantal andere showrooms bezocht, maar steeds niet de juiste tegels gevonden die wij mooi vonden. Een medewerkster heeft ons laten zien wat er allemaal mogelijk was. Haar deskundige en inspirerende advies heeft tot dit prachtige eindresultaat geleid. Wij zijn er heel erg blij mee!".
17 april 2018 | 1 min.De nieuwste trend is het gebruik van patronen en mozaiëk op de wand en de vloer. Daarom hebben wij " The Mosaic Factory " toegevoegd aan ons assortiment.
13 april 2018 | 2 min.