Het isoleren van een huis tegen warmteverlies of geluid wordt de laatste jaren alleen maar belangrijker. Net zo belangrijk als het isoleren van warmte en geluid, is het isoleren en reguleren van vocht. Vocht kan namelijk isolatiematerialen aantasten en houtrot veroorzaken in houten dakconstructies en muren. Dit kan nare situaties veroorzaken waarin je wellicht je isolatiematerialen of houten-dakconstructie moet repareren of vervangen.
Voorkomen is beter dan genezen. Zo kan je beschadigingen en mogelijk dure reparaties voorkomen door gebruik te maken van de vochtregulerende werking van isolatiefolie. Isolatiefolie gebruik je dus om te voorkomen dat vocht schade aanricht in vochtgevoelige constructies (isolatiemateriaal, houtskelet).
Vochtregulerende folies zijn bij ons verkrijgbaar in vier verschillende typen met ieder hun eigen functie en toepassing. De naam van het folie geeft vaak al aan wat het doet, de toepassingen kunnen echter verschillen. Het is met folie belangrijk om nauwkeurig te werk te gaan. Bij het gebruik van de verkeerde folie kunnen er dan alsnog vochtproblemen ontstaan. De verschillende soorten folie zijn:
Damp-remmende folie heeft zoals de naam al voordoet een remmende werking op vocht. Je gebruikt damp-remmende folie om te voorkomen dat warme vochtige lucht in het huis naar buiten trekt en in het isolatiemateriaal condenseert. Dat leid namelijk tot rot. Damp-remmende folies zijn geschikt voor ruimten waar geen overmatige hoeveelheid vocht aanwezig is. Denk hierbij aan badkamers en sauna’s. Je plaatst deze folie aan de warme zijde van het isolatiemateriaal.
Damp-dichte folie gebruik je wanneer je wil voorkomen dat vocht door muren heen trekt waar het kan condenseren. Deze folie is damp-dicht en laat dus geen water én damp door. Dit maakt de folie dan ook geschikt voor gebruik in ruimte waar overmatige hoeveelheden vocht aanwezig zijn zoals zwembaden, badkamers en sauna’s. Je plaatst deze folie aan de warme zijde van het isolatiemateriaal.
Klimaatfolie gebruik je wanneer vocht tegengehouden moet worden, maar het bij overmaat toch naar buiten moet kunnen. Klimaatfolie is een hybride tussen dampdichte en damp-remmende folie. Zo zorgt de folie voor waterdichtheid maar ook verademing. Deze folie plaats je aan de warme zijde van het isolatiemateriaal.
Damp-open folie is als het ware eenrichtingsverkeer voor vocht. Je gebruikt damp-open folie wanneer je wil dat vocht het huis kan verlaten maar niet kan binnendringen. Damp-open folie wordt aangebracht aan de koude zijde van het isolatiemateriaal.
Omdat deze folie aan de koude zijde wordt aangebracht is hij te gebruiken in combinatie met andere folies die aan de warme zijde worden aangebracht. Als je hier vragen over hebt kan je altijd contact opnemen met een specialist, die verteld je hier graag meer over.
Met isolatiefolie van SuperFoil is het mogelijk om met slechts één product warmte én vochtisolatie aan te brengen. De isolatiefolies van SuperFoil zijn beschikbaar in veel verschillende varianten met opties als reflecterende buitenlagen, extra isolatiewaarde en damp-open of damp-dichte varianten. Deze isolatiefolies zijn geschikt voor de nieuwbouw, verbouw en renovatie en toepasbaar in daken, muren en vloeren.
Meer weten over SuperFoil? Vraag het een van onze specialisten!
Wij hebben verschillende reflecterende folies in ons assortiment. Het is met deze folies mogelijk om warmte van een warmtebron terug te kaatsen het huis in. Zo kan de warmte de muur niet intrekken en blijft de ruimte verwarmt.
Heb jij voor een klus isolatiefolie nodig maar weet je niet welke soort je het meest geschikt is? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Zij denken graag mee en geven professioneel advies over het werken met isolatiefolie. Zo weet je zeker dat je de klus kan klaren. MAAK HET MAKKELIJK.
Afspraak maken Bezoek Hormes Offerte aanvragenBedankt voor je inschrijving!
Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.
Ogenblik geduld..